Limba engleză – lingua franca

Limba engleză nu este limba cu cel mai mare număr de vorbitori nativi din lume, dar este, fără îndoială, limba adoptată de cei mai mulți vorbitori care nu au aceeași limbă maternă pentru a putea comunica între ei. Prin urmare, limba engleză este lingua franca.
Limba engleză - Lingua franca
În Europa, limba engleză este folosită cel mai frecvent ca lingua franca și același lucru se întâmplă pe întreg globul datorită influenței economice și culturale a Statelor Unite.
La fel ca limba latină in Evul Mediu, limba engleză pare a fi limba internațională în comunicații și chiar și cei care nu cunosc limba englză știu ce înseamnă bank, hospital, radio, telephone, walkman. Multe dintre aceste cuvinte au fost împrumutate de limba engleză din alte limbi, din acest motiv limbile de origine latină au multe cuvinte în comun cu limba engleză. Totuși, există și „prieni falși” (false friends) care au o pronunție apropiată, dar sensul lor este total diferit (cuvântul „eventually” în limba engleză înseamnă „în cele din urmă”, iar pentru că seamnă cu cuvântul „eventual” din română unii ar fi tentați să îl traducă în acest fel).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.