De ce să învățăm limba engleză?

Răspunsul este simplu. Lumea s-a schimbat, nu mai trăim izolaţi în ţara noastră. Dacă vrem să descoperim lumea trebuie să învătăm limba engleză. Pe de altă parte, învăţarea limbii engleze este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci dacă vrei să îţi îmbunătăţeşti viaţa.
Cunoscând limba engleză vei avea acces la informaţii pe care nu oricine le poate înţelege, poţi comunica cu oameni interesanţi, îi poţi impresiona pe cei din jur în momentul în care vor descoperi că poţi vorbi fluent limba engleză şi, ceea ce este cel mai important, ai şanse reale să avansezi la locul de muncă sau să îţi găseşti un loc de muncă mai bine plătit.
Iată şi alte câteva motive pentru care este important să începi chiar azi să înveţi limba engleză:
– Vei avea acces la informatie indiferent de domeniul de care eşti interesat pentru că există peste un miliard de pagini de internet în limba engleză. Multe cărţi de autori importanţi sunt scrise sau traduse în limba engleză. Cele mai accesate portale de ştiri sunt, de asemenea, scrise în limba engleză. Cele mai notabile lucrări pe teme ştiinţifice sunt scrise în enleză.
– Cunoaşterea limbii engleze facilitează comunicarea cu alte persoane. Ştiai că aproximativ 1 500 000 000 oameni din întreaga lume vorbesc limba engleză, iar 1 000 000 000 o învaţă, că 75% din scrisorile şi cărţile poştale din întreaga lume sunt scrise în limba engleză? Aproape toate conferinţele internaţionale sunt ţinute în engleză, la fel şi discursurile la marile competiţii sportive. Diplomaţii şi politicienii din lumea întreagă aleg engleza pentru a comunica între ei.
– Cunoaşterea limbii engleze te poate ajuta în călătorii, pentru că peste tot în lume informatiile necesare călătoriei tale le poţi găsi şi în limba engleză.
– Engleza te va ajuta să îţi foloseşti mult mai eficient calculatorul, programele de calculator, dar şi reţele de socializare.
Engleza nu este doar folositoare – îţi oferă multă şi satisfacţie!
Cu fiecare zi, progresele pe care le vei face se vor resimţi în faptul vei întelege tot mai multe cuvinte şi expresii din filmele pe care le urmăreşti sau muzica pe care o asculţi.
Să nu uiţi că fiecare oră pe care o petreci învătând engleza te aduce tot mai aproape de perfecţiune şi de succes.